Hallå folk och fä!

Hårdrock. Alla har en åsikt. Alla tycker något om det. Har du någonsin hört någon säga "Njaa, jag vet inte. Jag antar att det funkar"? Retorisk fråga, eller hur?
Därför är det bra för oss som turligt nog fått den färdigheten att kunna uttrycka sig i text. 

När jag skulle skriva den text som tog mig hit så hade jag från början inte en jävla aning om vad eller hur jag skulle skriva. Jag gick i flera dagar och funderade på vad jag skulle skriva. Inte för att jag trodde att jag skulle vinna, men för att jag ville göra tidernas största metalband lite rättvisa. Jag väntade till absolut sista dagen innan jag skickade in. Jag var fortfarande inte nöjd. Jag kunde gjort hela grejen till en halv roman om så önskas. Bryta ned varenda album, låt osv. Men vem vill ägna en halv arbetsdag åt att läsa om varför 'Phantom of the opera' förändrade hela hårdrocken och kanske var startskottet till det vi idag kallar 'New wave of british heavy metal'? 

När Jonatan från Brands for Fans ringde så trodde jag först att det var någon som ville tacka för medverkan men det räckte inte till. När det sedan började gå upp för mig att jag hade vunnit var min första tanke "Hur skriver man för att nå ut till hundra, kanske tusentals följare? Hur kan man vara så dum att man ger sig på att blogga om ett ämne det finns så sjukt många kunniga och framförallt engagerade människor?" Prestationsångesten visade sig. Jag började direkt fundera på vad jag skulle skriva i alla texter. Men det löser sig. Det är lugnt.

På Onsdagen den fjärde Juni var jag inbjuden till Hard Rock Café för att gå på en liten intervju med Micke från Rockbladet och Jonathan från Brands för att käka lite och självklart dricka en, två kanske rent av tre 'TROOPER Ale' om man har tur. 
Känslan inför mötet var.. Konstig. Jag borde varit nervös men jag var inte det. Vet man att man ska träffa sköna hårdrockare PÅ Hard Rock Café och snacka musik och dricka en bärs så känns det mer som en blind date där, låt oss säga, utgången är säker. 

Jag kommer att försöka tillfredsställa er där ute genom att huvudsakligen skriva om Iron Maiden. Dock ska jag säga att jag mer än en gång kommer sväva ut och skriva om andra saker. Ni får aldrig tro att jag kommer att se mig själv som någon guru eller killen som vet allt. Jag är bara ett fan och betyder precis lika mycket som dig som läser detta. Den enda skillnaden är att jag har fått förtroendet att vara ett språkrör. Jag ber er att ha lite överseende med eventuella grammatiska fel eller rent av faktafel. Skulle jag ha fel eller att du är av en helt annan åsikt så hör av dig då! Sist men inte minst så hoppas jag verkligen att vi ses ute i Sverige i sommar! Skulle ni se mig så hugg tag i mig och snacka Maiden, fotboll, öl, historia eller riv av en skön hårdrocksdänga bara!
ROCK ON!

Leave a Reply